|
Obecní úřad 353 941 127 | Kancelář starosty 353 941 289 | Facebook obec Kyselka

Horní menu

Drobečková navigace

Úvod > Obec Kyselka > Tiskové zprávy > Nová služba zjednoduší lidem v kraji administrativu při stavebním procesu

Nová služba zjednoduší lidem v kraji administrativu při stavebním procesu



Datum konání:
16.10.2019
Stavba domuV Karlovarském kraji se nově nabízí občanům služba UtilityReport, která usnadňuje agendu spojenou s procesem vyjádření k existenci sítí při plánování stavby. Pomoci online formuláře je možné podat žádost o vyjádření k existenci inženýrských sítí všem jejich správcům. Služba je pro obyvatele regionu bezplatná.

Přístup k aplikaci  naleznou žadatelé z měst a obcí Karlovarského kraje na webových stránkách Utility Report. Uživatel vyplní online formulář potřebný pro vytvoření žádosti o vyjádření k existenci sítí. Hromadná žádost je vygenerovaná pro všechny relevantní správce. V případě správců, kteří prozatím neumožňují příjem žádostí elektronickou formou, jsou vytvořeny soubory PDF k vytištění a odeslání poštou. Aktuální seznam relevantních správců je dostupný přímo na webové stránce pro vstup do aplikace. K podání žádosti postačí připojení k internetu a běžný webový prohlížeč.
 
„Tato služba představuje rychlý, jednoduchý a unikátní způsob, jak hromadně podat žádost o vyjádření k existenci inženýrských sítí tak, aby nedošlo k opomenutí žádného z relevantních správců. Vše potřebné tak lze vyřídit z pohodlí domova a on-line, bez nutnosti návštěvy úřadů,“ říká ke službě Jan Floriánek, výkonný ředitel společnosti HRDLIČKA spol. s r.o., provozovatel služby UtilityReport.

Občanům Karlovarského kraje se tak zjednoduší například potřebné úkony při plánování stavby rodinného domku, obce mohou službu využít při přípravě stavby školky či kulturního domu. „Přístup na internet už má dnes téměř každý a práce s aplikací je velmi jednoduchá, lidé dokonce na stránkách Utility Report najdou i videonávod, jak mají postupovat. Věřím, že jim služba ušetří spoustu času, a navíc skutečně najednou osloví všechny správce inženýrských sítí. Službu bude využívat i krajský úřad zejména při přípravě investičních akcí, jako jsou opravy silnic či stavby domovů pro seniory,“ upřesňuje Josef Janů, člen Rady Karlovarského hraje pro oblast regionálního rozvoje a informatiky.
 
Zdroj: http://www.kr-karlovarsky.cz/krajske_listy/Stranky/181004-Utility-Report.aspx#.Xac-82aMewZ

Stránky zdarma

Vytvořte si vlastní webové stránky zdarma na doméně www.obeckyselka.cz

Registrujte se zde

Projekt:

Zateplení víceúčelového objektu Radošov 178 (003)_1.jpg

Mateřská škola Kyselka - instalace VZT (002)_1.jpg

Obrázek na soc. sítě[1].png

Plakat_1.jpg

tvojzemi qiosk (1).jpg

Logo KK_2021_2.jpg

Karlovarský kraj podpořil projekty:

 "Obnova travnatých ploch veřejného prostranství v obci Kyselka"

"Věcné vybavení pro hasiče JSDH Kyselka"

"Pořízení Užitkového térenního vozu  pro JSDH Kyselka"

 

Podpora kulturní a společenské činnosti v obci Kyselka

 

logo-mas-bez-pozadi_20210907142317380.png

eu.jpgPRV_logo.jpg

Logo_leader.JPG

Projekt byl spolufinancován z Programu rozvoje venkova na období 2014 - 2020 iniciativy LEADER (CLLD) administrované prostřednictvím MAS Krušné hory o.p.s.

 


 Rozšíření systému separace odpadů - Obec Kyselka

CZ_VE_B_C.jpg

Kino v obci Kyselka, hospodaření s dešťovou vodou. Projekt spolufinbancován Evropskou unií - Fondem soudružnosti v rámci OPŽP.Publicita plakát A3 (003)_1 - kopie.jpg