|
Obecní úřad 353 941 127 | Kancelář starosty 353 941 289 | Facebook obec Kyselka

Horní menu

Drobečková navigace

Úvod > Obec Kyselka > Tiskové zprávy > Obec Kyselka zavádí odpadový systém Door To Door

Obec Kyselka zavádí odpadový systém Door To Door



Datum konání:
15.2.2024

Vážení spoluobčané,
obec Kyselka zavádí odpadový systém Door To Door, který má za cíl snížit množství odpadů ukládaných na skládku, a naopak zvýšit objem recyklovatelného odpadu. Tento systém je zároveň opatřením proti možnému navyšování poplatku za svoz. Všechny zapojené domácnosti obdrží zdarma (výpůjčka na 5 let, poté se nádoby stanou majetkem občanů) tři nové popelnice na tříděný odpad – žlutou na plast a kovy, modrou na padoortodoorkys.jpgpír a hnědou na bioodpad.

Dovolujeme si Vás tímto vyzvat k uzavření smlouvy o bezplatné zápůjčce nových nádob o objemu 240 l. Konkrétně se jedná o nádoby na Papír, Plast a Bio odpad. Do nádob na Plast bude možné odkládat také drobné kovy. V nejbližší době obdržíte SVOZOVÝ KALENDÁŘ, kde budou všechny potřebné informace a zejména termíny kdy budou svozové dny jednotlivých odpadů.

Systém Door To Door je dalším vstřícným krokem k našim občanům, tak aby mohli začít třídit přímo u svého domu. Věříme, že se zvýší motivace k separaci odpadů a také kvalita třídění. Z pohledu obce předpokládáme postupné snížení množství vyprodukovaného směsného komunálního odpadu a zvýšení míry třídění.

Cílem rozmístění nádob do domácností je zvýšit míru třídění tak, abychom na skládku ukládali co nejméně odpadu a nezatěžovali tak zbytečně jednak životní prostředí a jednak svoje peněženky. Také se snažíme, aby pro vás to zvýšené úsilí s tříděním bylo co nejpohodlnější a nemuseli jste s každým vytřízeným odpadem docházet příliš daleko! Protože je prokázáno, že čím vzdálenější mají lidé kontejnery od domu, tím se snižuje jejich ochota třídit. Navíc díky zvýšenému třídění plastů, kovů, papíru i skla, pak obec dostává i vyšší odměny za třídění od společnosti EKO-KOM a ty pak obec může použít na doplatek za svoz a likvidaci komunálního odpadu, na který musí stále doplácet.

K podpisu smluv se můžete dostavit v úředních hodinách:
pondělí 8:00h - 12:00h / 13:00h – 16:00h - úřední den
úterý 10:00h - 12:00h / 13:00h – 15:00h
středa 8:00h - 12:00h / 13:00h – 16:00h - úřední den
čtvrtek po telefonické dohodě
pátek 10:00h - 12:00h

Kontakty: 353 941127, 724 327548, e-podatelna@obeckyselka.cz

Po podpisu smlouvy zajistíme dovoz nádob k Vašemu domu.


Komentáře


  • 27. 3. 2024 13:45
    Žáková
    Tříděný odpad u domu

    Dobrý den jen by jsem.sw chtěla informovat kdy bude vždy prováděn odvoz tříděného odpadu od domu z nových popelnic říkali jste že pošlete rozpis ale do dneška nic nepřišlo tak vůbec netuším kdy a jakou popelnici vyndat před vrata děkuji moc za vyřízení a kladnou odpověď děkuji Žáková


Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů

Stránky zdarma

Vytvořte si vlastní webové stránky zdarma na doméně www.obeckyselka.cz

Registrujte se zde

Projekt:

Zateplení víceúčelového objektu Radošov 178 (003)_1.jpg

Mateřská škola Kyselka - instalace VZT (002)_1.jpg

Obrázek na soc. sítě[1].png

Plakat_1.jpg

tvojzemi qiosk (1).jpg

Logo KK_2021_2.jpg

Karlovarský kraj podpořil projekty:

 "Obnova travnatých ploch veřejného prostranství v obci Kyselka"

"Věcné vybavení pro hasiče JSDH Kyselka"

"Pořízení Užitkového térenního vozu  pro JSDH Kyselka"

 

Podpora kulturní a společenské činnosti v obci Kyselka

 

logo-mas-bez-pozadi_20210907142317380.png

eu.jpgPRV_logo.jpg

Logo_leader.JPG

Projekt byl spolufinancován z Programu rozvoje venkova na období 2014 - 2020 iniciativy LEADER (CLLD) administrované prostřednictvím MAS Krušné hory o.p.s.

 


 Rozšíření systému separace odpadů - Obec Kyselka

CZ_VE_B_C.jpg

Kino v obci Kyselka, hospodaření s dešťovou vodou. Projekt spolufinbancován Evropskou unií - Fondem soudružnosti v rámci OPŽP.Publicita plakát A3 (003)_1 - kopie.jpg